Appeltjes voor de dorst

Appel als theekopje

Pas geleden kwam ik dit grappige receptje tegen op het web: een uitgeholde appel gebruiken als theekopje. Het ziet er zo knus en gezellig uit dat ik het echt even waard vond om te delen. Toch onwijs leuk om je gasten op zo’n originele manier hun thee te serveren? Of natuurlijk jezelf op een heerlijke lazy zondagmiddag. Maakt het thee-momentje weer net even wat specialer.

Voor dit recept snij je eerst het topje van de appel en vervolgens hol je hem uit. Dit kan met een meloenschepje, maar als je die niet in huis hebt, kom je met een scherp mesje en een lepeltje ook een heel eind. Let er wel op dat je hem niet te ver uitholt, zodat de thee niet kan gaan lekken. Schenk dan je favoriete smaak thee erin en maak het af met een stokje kaneel en een schijfje sinaasappel. En zodra je de thee op hebt, eet je het appeltje zo erachteraan. Een gezonder kopje thee kan toch bijna niet? Genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>