Bezoek aan de markt in Bakkeveen

Bezoek aan de markt in bakkeveen

Al de hele zomer had ik hem op mijn to-do-list staan: een bezoekje aan de markt in Bakkeveen. Vorige week zaterdag was het dan eindelijk zover. De wekker ging al om 6 uur in de ochtend, want je moet er natuurlijk wel een beetje vroeg bij zijn als je de mooiste items wilt scoren. Voor een uitslaapmens als mij een ware crime, maar je moet er wat voor over hebben. Om 7 uur vertrokken we van huis. Na een halfuur durende rit op de meest afgelegen mistige Friese landweggetjes reden we Bakkeveen binnen. Auto parkeren en hop de markt op, die een stuk groter was dan ik had verwacht.

De markt

Op de rommelmarkt in Bakkeveen is van alles te vinden. Naast particulieren die hun opgeschoonde zolder aan de man proberen te brengen, zijn er ook veel professionele verkopers die hun waar hebben uitgestald. Ook barst het van de stands met puntgave tweedehands kleding. Het is heerlijk rondstruinen op de Bakkeveense markt, die écht heel groot is. Naast twee werkelijk volgestouwde weilanden, zijn er langs de hoofdstraat en daaraan grenzende zijveldjes ook een keur aan stands te vinden. De markt lijkt bijna oneindig en je hebt zeker een paar uur nodig om alles te zien. Maar dat is voor de liefhebber natuurlijk geen enkel probleem.

Zoeken naar brocante

Terwijl ik over de markt struin ben ik vanzelfsprekend maar naar een ding op zoek: brocante. En dat is er gelukkig veel te vinden, vooral van professionele brocanteurs, maar ook tussen de spullen van particulieren liggen veel mooie items. De kans is vrij klein dat je als brocanteliefhebber met lege handen vertrekt, ongeacht of je plan bent veel uit te geven of niet. Zo weet ik bijvoorbeeld tussen de spulletjes van iemand die thuis eens flink de bezem erdoorheen heeft gehaald een heel leuk vogelkooitje te scoren, voor maar 5 euro. Bingo! Om je een kleine impressie te geven van het brocante op de markt maakte ik onderstaande kiekjes.

Markt Bakkeveen11 Markt Bakkeveen4 Markt Bakkeveen10 Markt Bakkeveen9 Markt Bakkeveen3 Markt Bakkeveen Markt Bakkeveen13 Markt Bakkeveen16 Markt Bakkeveen1

De leukste stands

Tussen de vele professionele brocantestandjes springt er mij een in het oog. Om de hoek bij de ingang van weiland nummer 2 staat een lange tafel met héle mooie brocante spullen uitgestald. Ademloos bekijk ik de vele vogelkooien, emaille kannen en broodplanken die ik het liefst allemaal mee naar huis neem. De eigenaar vertelt mij dat hij zijn spullen voornamelijk uit Engeland, Frankrijk en België haalt en verkoopt via de webwinkel. In zijn pand in Drachten heeft hij nog veel meer staan en ik word uitgenodigd om een keer een kijkje te komen nemen. Nou, graag!

Markt Bakkeveen8 Markt Bakkeveen6 Markt Bakkeveen12 Markt Bakkeveen7

Het allerleukste standje van de markt vind ik toch wel een stukje verderop: It Bôlebuske. Een babyblauw volkswagen hippiebusje met geblokte gordijntjes en een hele verzameling aan schattig serviesgoed. Echt zo’n plekje waar je even blijft hangen. Ik ontdekte dat het busje ooit gebruikt werd voor een ontbijtservice (leuk idee!) maar inmiddels wordt verhuurd voor trouwerijen en promoties. Op itblauwebuske.nl vind je hierover meer info. Aaah.. zo’n busje moet wel heel knus en romantisch staan op de trouwfoto’s.

Markt Bakkeveen14 Markt Bakkeveen 18

Ook een bezoekje brengen?

De rommelmarkt in Bakkeveen is nog tot eind november iedere eerste zaterdag van de maand te zien. Met meer dan 600 stands aan tweedehands spullen, antiek, curiosa en brocante is het een heerlijke ochtend rondsnuffelen tussen al het moois. De markt duurt tot 13.00 uur en de toegang is gratis. Wat mij betreft zeker een bezoekje waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *