Binnenkijken bij Strandhuis Wynchelse

Binnenkijken bij strandhuis Wynchelse

Vandaag kijken we binnen bij strandhuis Wynchelse, een adembenemend mooi pand aan de kust van Winchelsea, Engeland. Niet zomaar een doorsnee strandhuis, want het interieur is ontworpen door designer Dave Coote en styliste Atlanta Bartlett. Dit duo heeft verschillende prachtig ingerichte strandhuizen op hun naam staan, welke ze verhuren als locaties voor fotoshoots en filmopnames. Wynchelse is daar een van. Het strandhuis is gebouwd in de jaren ’30 en heeft met zijn hoge balkenplafonds en wit houten vloeren en muren een ruimtelijke lichte uitstraling. Het brocante, vintage interieur doet de authenticiteit van het pand eer aan.

wynchelse15 wynchelse1 wynchelse5 wynchelse10 wynchelse9 wynchelse

De meubels in het huis zijn allemaal vintage, wat voor een nostalgisch sfeertje zorgt. Zo zien de leren fauteuils er behoorlijk uitgeleefd uit, maar dat geeft ze juist karakter. De bank is daarentegen opgefrist met een nieuwe witte plaid en vrolijke kussens, een goede manier om een oude bank een tweede leven te geven. De geweien aan de muur maken de landelijke sfeer compleet.

wynchelse12 wynchelse14 wynchelse2 wynchelse4 wynchelse6

Door het hele huis is er volop gewerkt met sloophout, zo ook in de keuken. Het werkblad, de keukenkastjes en het keukeneiland zijn allemaal gemaakt van oud hout. En wat een sfeer geeft het! De lampen en metalen accenten maken het geheel een tikje industrieel, terwijl de landelijke klepbank en weelderig gevormde spiegels juist een dromerige ambiance creëren.

wynchelse13

In de slaapkamer dienen stoere oude luiken als hoofdeinde voor het bed. Dit geeft een mooi contrast met het strak witte beddengoed en de romantische kussens. De industriële nachtlampjes en nachtkastjes van sloophout maken het plaatje helemaal af.

wynchelse7 wynchelse8 wynchelse3

In verschillende kamers zijn de reguliere deuren vervangen voor schuifdeuren van sloophout. In de badkamer is zo’n deur gebruikt om het bad-/douchegedeelte mee af te schermen, echt een leuk idee!

wynchelse11

Wat een fijne, inspirerende inrichting heeft dit strandhuis. Vooral de contrasten tussen industrieel en romantisch, stralend witte planken en oud sloophout zijn zó bijzonder. Strandhuis Wynchelse is naast opnamelocatie grappig genoeg ook gewoon te boeken als vakantieverblijf. En zeg zelf, wie wil hier nou niet een weekje logeren? ;-)

(Beeld: http://www.beachstudios.co.uk)

1 Reactie “Binnenkijken bij Strandhuis Wynchelse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.