Boeket van hortensia’s uit eigen tuin

Eén van de fijnste dingen aan de zomer is dat de tuin weer in volle bloei staat. Waar het in de winter soms wel lijkt alsof de tuin nooit meer iets levends zal voortbrengen, verrast het me ieder jaar opnieuw hoe de op het oog dode sprieten vanuit het niets weten te exploderen tot een kleurige bloemenzee. En dit jaar lijkt alles wel mooier te bloeien dan ooit te voren. Niet alleen de door ons in het voorjaar aangeplante riddersporen, vrouwenmantel en kattenkruid staan er prachtig bij, maar ook de hortensia’s die al vele jaren onze tuin sieren hebben nog nooit zo vol met bloemen gestaan. En het leuke aan al die mooie bloeiers is dat ze zich ook perfect lenen om zelf een boeket mee te maken. Behalve dat dit een súper budgetvriendelijke manier is om een mooie bos bloemen op tafel te toveren, geeft het ook nog eens een leuke match tussen binnen en buiten. Daarom zette ik mijn snoeischaar in één van onze felroze hortensia’s in de achtertuin en knipte ik een vrolijk boeket bij elkaar voor op de eettafel.

Boeket uit eigen tuin

Maak jij ook weleens een boeketje met bloemen uit je eigen tuin? Ik merk dat ik de laatste tijd steeds vaker in mijn eigen achtertuin rondneus voor een mooie bos bloemen in plaats van bij de lokale bloemist. Vooral nu we in onze tuin steeds meer bloeiers hebben staan waar ik ook echt een volwaardige bos mee kan maken. Stiekem heb ik hier bij het uitzoeken van nieuwe planten ook op gelet, dat ik van de bloemen een mooi boeketje zou kunnen samenstellen. Geen gek idee toch? Zo haal je tenslotte twee keer zoveel plezier uit de bloeiers uit eigen tuin. En ik vind het ook best iets romantisch hebben om zo je zelf ‘geplukte’ tuinboeket te kunnen samenstellen. Ook leuk trouwens om zo’n boeketje weg te geven, de bos even samenbinden met vrolijk lint of jute touw en je hebt een mooi persoonlijk cadeau.


De tuin in bloei

Zo heerlijk dat alles weer groeit en bloeit. Ik kan daar echt van genieten, vooral als ik ’s ochtends in alle stilte met een kopje koffie in de hand door de tuin wandel om te kijken hoe alles erbij staat. Kwetterende vogeltjes, zoemende bijtjes en dan de fel gekleurde bloemen die afsteken tegen het groene gras. Het hoort inmiddels tot mijn zomerse ochtendritueel. Aan de andere kant zie ik, al door de tuin struinend, ook wel weer wat ik allemaal nog graag deze zomer gedaan zou willen hebben. Nog zoveel wensen, ideeën en plannen. Achja, aard van het beestje. Maar dat zullen velen vast wel met mij herkennen denk ik? ;-)

Brocante speuren op de markten

Ook zo fijn aan de zomerperiode is dat er weer volop brocantemarkten zijn om te bezoeken. Eén van mijn favoriete hobby’s en bij uitstek de gelegenheid om weer eens mooie oude spullen op de kop te tikken. Vorig weekend bezocht ik mijn favoriete markt in het hoge noorden en scoorde ik een paar leuke items. Zo vond ik een prachtige grote antieke schaal van Société Céramique Maestricht met een decor van paarse seringen en roze roosjes. Van zo’n vondst maakt mijn hart echt even een vreugdesprongetje. Ook het strooien hoedje was een schot in de roos als ideale zomerdecoratie. Samen maken ze de zomerse sfeer helemaal compleet, vind je niet?

Werk aan de winkel

Waar ik natuurlijk het liefst ieder weekend de markten zou afslenteren, is er thuis ook nog genoeg te doen. Zo hebben we niet al te lang geleden eindelijk in de woonkamer en eethoek landelijke lambrisering aangebracht. Nog een beste klus, maar het was het meer dan waard. Ik vind de woonkamer nu zoveel meer warmte en gezelligheid uitstralen dan voorheen. Ook zijn we afgelopen tijd druk geweest met het verder op orde brengen van onze tuin. Hoewel we deze vorig jaar voor het grootste deel al onder handen hebben genomen, zijn er nog altijd hoekjes die op z’n zachtst gezegd wel de nodige aandacht kunnen gebruiken. Dus daar zijn we voorlopig nog wel zoet mee. Maar stukje bij beetje begint de tuin wel een beetje te lijken op het plaatje wat ik in gedachte had toen we hier net kwamen wonen. En als kers op de taart hebben we recent het oude schuurtje/rommelhok in de achtertuin omgetoverd tot een gezellig brocante tuinhuisje. Maar daar zal ik binnenkort een aparte post over maken.

Volg je me al op Instagram? Lijkt me hartstikke gezellig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.