Creatief met knopen

Creatief met knopen

Wist je dat je met knopen echt hele leuke dingen kan maken voor in huis? Ik eigenlijk niet, tenminste, ik had er eerlijk gezegd nog nooit zo over nagedacht. Maar toen ik onlangs een plaatje tegenkwam van een schattige hanger gemaakt van ijzerdraad en knopen, was ik eigenlijk meteen verkocht. Zo een wil ik er ook! Met wat verder speurwerk ben ik nog meer leuke ideeën tegengekomen over wat je allemaal met knopen kan doen. En het leukste is dat je het in principe allemaal zelf kan maken! Dus pak eens op een regenachtige zondag een bak knopen erbij en ga lekker aan de slag. Zie onderstaande voorbeelden voor een inspiratie.

Hangertje van knopen en ijzerdraad

Zo’n knopenhangertje is heel simpel te maken. Je kan hem basic houden door alleen ijzerdaad en knopen te gebruiken, maar de creatievelingen onder ons kunnen er natuurlijk ook nog dingetjes aan vastmaken, zoals een mooi kristalvormig pegeltje of een kettinkje om hem aan op te hangen.

knopen1 knopen2 knopen3 knopen4 knopen5

Knopenkrans

Je kan natuurlijk ook een krans maken van knopen, is net weer eens wat anders dan schelpen of rotan. Je maakt hem door een basiskrans van oasis of stro (allebei verkrijgbaar bij de action), helemaal vol te plakken met knopen. Niets moeilijks aan en het staat echt verrassend leuk. Mooi om bijvoorbeeld in de slaapkamer aan een oude kast te hangen. Staat zó romantisch.

knopen6 knopen7

Borduren met knopen

Je kan ook knopen ergens op borduren. Heb je bijvoorbeeld een paar saaie kussens die je misschien van plan bent weg te doen? Kijk dan maar eens hoe je ze met behulp van knopen een flinke oppepper kan geven. Toegegeven, het is misschien even een werkje, maar kijk hoe leuk het staat!

knopen8 knopen9

Die stoffen hangertjes die we tegenwoordig bijna allemaal wel in huis hebben hangen zien er ook gelijk een stuk inspirerender uit met knopen erop geborduurd, niet?

knopen10 knopen11 knopen12 knopen13

Nog een leuk idee: borduur met knopen een woord of figuur op een stukje jute en plak het in een mooie lijst.

knopen14 knopen15 knopen16

Knopenverzameling

En dan voor de wat minder creatief ingestelden onder ons: in een mooie glazen pot of op een oud schaaltje zien die knopen er eigenlijk ook best heel leuk uit ;-)

knopen17 knopen18 knopen19

(Beeld: klik op de afbeeldingen voor de bron)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.