Een gezellig herfstsfeertje

Eindelijk is hij er weer, de herfst! Wat mij betreft de mooiste tijd van het jaar. Het seizoen van frisse boswandelingen, kleurige bossen, paddenstoelen en hete kopjes thee onder een dekentje op de bank. Wat is daar nou niet leuk aan? Zodra ik de eerste pompoenen zie liggen, krijg ik meteen zin om mezelf volledig in herfstsferen onder te dompelen. Zo ook ons huis, want aan gezellige decoratie natuurlijk geen gebrek deze tijd van het jaar. Voor de verandering koos ik dit jaar eens niet voor de ’traditionele’ oranje herfstkleuren, maar besloot ik mijn herfststyling wat meer in neutrale tinten te houden. Zo ging ik voor groene en witte pompoenen, gecombineerd met witte en roze heideplantjes (ja hoor, deze kan je ook prima binnen zetten). Het resulteerde in een rustig maar heerlijk knus herfstsfeertje in onze woonkamer.

Herfstdecoratie

Ik hou ervan om mijn interieurdecoraties niet al te ingewikkeld te maken. En hoe simpel kan het zijn: dit oude kratje gevuld met dennenappels geeft echt het perfecte herfstgevoel. Ieder seizoen vul ik hem weer met iets anders, maar ik denk dat ik hem deze winter gewoon zo laat. Wanneer ik de kaarsjes aansteek komt hij extra goed tot zijn recht. Zie je trouwens dat kransje met heidetakjes? Ik heb de takjes er zelf tussen gestoken om zo in een handomdraai een eenvoudig herfstkransje te creëren. Ik hoop binnenkort ook eens zelf een ‘echte’ volwaardige herfstkrans te maken, maar voor nu vond ik dit wel een makkelijke oplossing om het kransje toch een herfstige look te geven. De heidetakjes zijn inmiddels ingedroogd, maar blijven gewoon mooi van kleur.

Interieurveranderingen

De afgelopen tijd hebben we best wel wat dingen veranderd in onze zithoek. De veel te grote chesterfieldbank is vervangen voor een Ikea Ektorp tweezitsbank (welke we van mijn schoonouders mochten overnemen <3), waardoor we nu ineens ruimte overhielden voor deze paar schattige boomstamtafeltjes naast de bank. Een marktplaatsgelukje. De zithoek is hierdoor veel knusser geworden, dus ik ben maar wat blij met deze interieurwissel. Nu het weer wat kouder wordt leg ik graag een (nep)schapenvachtje over de bank om het geheel nog wat gezelliger te maken. Ook een warme plaid om lekker onder te kruipen mag natuurlijk niet ontbreken. Onze teckel Evert heeft inmiddels zijn favoriete plekje op de bank wel gevonden.

Ben je trouwens benieuwd hoe de rest van mijn herfststyling eruit ziet? Volg mij dan op instagram, waar ik dagelijks foto’s deel van al mijn interieurperikelen. Ik hoop je graag daar te zien, en anders tot de volgende post!

P.S. Heb jij al herfstdecoraties in huis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.