Een romantische droomtuin in 5 stappen

Romantische droomtuin in 5 stappen

Naast een leuke inrichting in huis, is een mooie tuin natuurlijk ook niet onbelangrijk. Niets is zo fijn als een tuin die volledig aansluit bij je interieur, in je tuin moet je je immers ook helemaal thuis kunnen voelen. Zelf kan ik helemaal wegdromen bij hoe mijn perfecte tuin eruit zou moeten zien. Geen strakke lijnen, strak gesnoeide struiken of overal bestrating, nee, mijn tuin mag er best een beetje ongerept uitzien. Niet op een rommelige manier natuurlijk, want ondertussen zou ik dan wel alles tot in de puntjes hebben uitgedacht. Een weelderige romantische tuin, dat is mijn droomtuin. Het blijft voor mij helaas voorlopig nog even bij dagdromen, wonende in een tuinloos appartement, maar voor de dag dat ik eindelijk mijn eigen tuin in de armen mag sluiten heb ik alvast wel bedacht welke vijf elementen er in mijn romantische droomtuin niet mogen ontbreken.

1. Veel verschillende bloemen en planten, waardoor de tuin natuurlijk en vrolijk oogt.

Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin

2. Een romantisch zitje, om met mooi weer lekker van de tuin te kunnen genieten.

Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin

3. Een pittoresk poortje, bekleed met klimrozen of andere klimplanten. 

Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin

4. Een stapel houtblokken tegen de muur of schuur, gewoon omdat zó het gezellig staat.

Romantische tuin Romantische tuin Rustieke tuin 45 Romantische tuin Romantische tuin

5. En tot slot: een vijver. Kabbelend water, visjes, lelies in de lente.. Een heerlijk rustpunt in de tuin.

Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin Romantische tuin

 (Beeld: klik op de afbeeldingen voor de bron)

Ik ben benieuwd, wat mag er in jouw droomtuin niet ontbreken? Of wat zou jij nog graag willen toevoegen of veranderen aan je tuin om hem helemaal naar je zin te maken? Laat het weten bij de comments!

1 Reactie “Een romantische droomtuin in 5 stappen

  1. Kaatje

    Wat een heerlijk romantische tuinplaatjes, dat is precies hoe ik mijn tuin voor ogen heb! <3
    Ik hoop dat het je inmiddels is gelukt…

    Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.