Gezonde pannenkoeken met banaan

Gezonde pannenkoeken met banaan

Af en toe vind ik het heerlijk om met pannenkoeken te ontbijten. Meestal heb ik dan de avond ervoor pannenkoeken gegeten en met het restje beslag maak ik er de volgende ochtend een heerlijk ontbijt van. Het liefst met bergen stroop en jam. Maar of dat nou zo’n gezonde start van de dag is? Nu we weer richting de lente gaan probeer ik, en waarschijnlijk met mij velen anderen, weer wat meer te letten op m’n voeding. Het is toch altijd lekker om in de zomer weer wat pondjes lichter te zijn. Moet ik dan maar vanaf nu mijn geliefde pannenkoekenontbijtjes overslaan? Gelukkig niet! Ik heb namelijk een recept gevonden voor een gezonde, lichtere variant van mijn favoriete ontbijt.

Benodigdheden (voor 4 tot 6 pannenkoekjes):

– 1 banaan
– 2 eieren
– 1 theelepel kaneel
– Olie

Bereiding:

1. Prak de banaan fijn op een bordje en kluts de eieren in een kom.
2. Voeg de banaan bij de eieren en roer alles goed door elkaar tot een beslagje.
3. Voeg een theelepel kaneel toe aan het mengsel en roer alles nog eens goed door.
4. Verhit de olie in een koekenpan en schenk een beetje beslag in de pan. Als de onderkant van het pannenkoekje gaar is, schep je hem voorzichtig om en laat je de andere kant ook nog even gaar worden.

Maak de pannenkoekjes af met een gezonde topping, zoals schijfjes banaan, bosbessen, rood fruit, honing of appelstroop.

Lekker smullen op een verantwoorde manier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.