Herfstdecoratie in mijn tuinhuis

Genieten jullie ook zo van de herfst? Nu de bladeren steeds mooier verkleuren en overal vrolijke besjes oppoppen vind ik de natuur een feestje om naar te kijken. Zoveel inspiratie overal! De herfst is dan ook bij uitstek het seizoen van de mooiste decoraties. Denk aan vrolijke pompoenen, dennenappels of kleurige herfsttakken. Er is zoveel voor handen. En sommige herfstdecoraties kun je ook heel makkelijk zelf bij elkaar scharrelen, zoals ik deed. Zo nam ik tijdens een van onze boswandelingen een paar takken eikenblad mee. Samen met wat oranje hulst uit eigen tuin en een paar pompoenen van het plaatselijke pompoenkraampje gaf ik mijn tuinhuisje een kleine herfstmake-over. Gezellig toch?

Oranje hulst & pompoenen

Voor mijn seizoensdecoratie neem ik altijd graag een kijkje in eigen tuin, waar vaak wel iets passends te vinden is. Zo ontdekte ik dat één van onze hulstboompjes in het begin van de bloei oranje besjes geeft, ideaal dus om te gebruiken als herfstdecoratie. Ik vulde een oud roestig spintvat met deze oranjekleurige hulst en stak ook wat takjes in het rattan kransje. Supersimpel, maar het geeft meteen een kleurrijke herfstsfeer. En voor deze laatste mogen natuurlijk ook de pompoenen niet ontbreken. Ik heb het geluk dat wij vlakbij een boerderijtje wonen waar ieder najaar honderden zelfgekweekte pompoenen staan uitgestald. Hier kan ik dus altijd wel een paar mooie exemplaren op de kop tikken.

Waar ik deze herfst het binnen in huis vrij rustig heb gehouden met de herfstkleuren, vond ik het leuk om in mijn tuinhuisje juist met wat meer kleur uit te pakken. Vanuit onze keuken hebben we een gezellig doorkijkje naar ons buitenverblijf, dus zo pak ik in huis toch beide kanten van de herfstsfeer mee. Voorlopig dompel ik mezelf nog even heerlijk onder in de herfstdecoraties voordat de winter straks aanbreekt. Hoewel dat ook weer een mooie gelegenheid om het thuis nog knusser te maken. Voor nu allemaal een fijne herfst gewenst!

Liefs, Rowana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.