Het gewei is terug

Het gewei is terug

Lange tijd was het echt ‘not done’ om een gewei in je huis te hebben hangen. Geweien aan de muur stond gelijk aan stoffige antieke huiskamers met donkerbruine meubels en antieke wapens tegen de wand. Maar tijden zijn veranderd en het gewei is weer helemaal hip. Als je een landelijke inrichting hebt, mag een gewei inmiddels niet meer ontbreken.

gewei6 gewei5 gewei3

Een gewei kan je eigenlijk overal in huis ophangen, maar het leukst blijft om hem ergens boven te hangen. Boven de schouw of openhaard is natuurlijk een klassieker, maar boven de bank, bed of een laag kastje is ook hartstikke mooi. Het geeft de hele setting gelijk een landelijke, doorleefde look. Je kan natuurlijk ook meerdere kleine geweitjes bij elkaar ophangen, dat is ook weer helemaal in. Dat maakt het geheel wel net iets drukker, dus alleen doen als je een grote lege muur hebt.

gewei9 gewei4 gewei8

Je kan ook echt heerlijk decoreren met geweien. Zo kan je meerdere kleine geweien in een glazen of stenen pot doen en die op de eettafel zetten. Ook kan je ze los neerleggen, bijvoorbeeld op een klein oud tafeltje of stoeltje. Zet er een paar leuke spulletjes bij, zoals een lantaarn, mooie kaarsen, oude boeken of een bosje bloemen en je creëert in een handomdraai een mooi landelijk tafereeltje.

gewei gewei10

Ook het gewei zelf kan je leuk decoreren, bijvoorbeeld met bloemen. Je kan kleine glazen vaasjes met een touwtje aan de takken van het gewei vastmaken en hier kleine bloemetjes in doen. Ook leuk: maak een paar kunstbloemen met een ijzerdraadje vast aan de kop van het gewei. Zo krijgt het gewei ineens een frisse lentelook.

(Beeld: klik op de afbeeldingen voor de bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *