Italiaanse tomatenrisotto

Italiaanse tomatenrisotto

Italiaans eten, is er iemand die er niet van houdt? Zelf moet ik af en toe oppassen dat ik niet alleen nog maar pasta’s en risotto’s in de keuken sta te brouwen, zo lekker! Dit risottorecept maakte ik met een paar ingrediënten die ik op het moment in huis had, à la gewoon maar beginnen en zien waar het schip strand. Eindresultaat: een hele smeuïge en goed smakende risotto. Zo fijn als geïmproviseerde gerechten lukken! Hieronder vind je mijn recept.

Benodigdheden (voor 2 – 3 personen):

– olijfolie
– 250 gram risotto
– 250 gram tomaten
– 1 pakje passata di pomodoro (500 gram)
– 250 milliliter groentebouillon
– 1 glas witte wijn
– 1 grote rode ui (of 2 kleine)
– 3 teentjes knoflook
– bosje basilicum
– gedroogde italiaanse kruiden
– peper & zout
– parmezaanse kaas

Bereiding:

1. Verwarm de olie in een ruime pan, snipper de ui en bak deze glazig. Pers de teentjes knoflook boven de pan uit en bak deze even mee, maar pas op dat de knoflook niet aanbrandt. Voeg de rijst toe en laat deze op laag vuur kort meebakken tot de korrels glazig worden. Schenk de wijn erbij en roer goed door.

2. Als de wijn is opgenomen voeg je de passata di pomodoro toe, samen met een soeplepel bouillon en roer dit weer goed door. Laat de rijst op laag vuur de saus opnemen. Telkens als de tomatensaus wat dikker wordt, voeg je wat bouillon toe.

3. Snij de tomaten in stukjes, hak de basilicum redelijk grof en voeg beide toe aan de risotto. Breng op smaak met een eetlepel italiaanse kruiden, peper & zout. Zodra de rijst gaar is mag het vuur uit en schep dan nog een keer goed om.

4. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met parmezaanse kaas en verse blaadjes basilicum.

1 Reactie “Italiaanse tomatenrisotto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *