Jamie’s tortilla brunch

Jamies tortilla brunch

Toen ik dit recept in de Jamie Oliver-app zag, móest ik hem proberen. Die aardappel, de tomaat, en daarbij ei! Is dat lekker? Ik zou de combinatie zelf niet zo snel maken. Maarja, als Mr. Oliver zegt dat het fantastisch smaakt, zal daar toch wel een kern van waarheid in zitten. En stiekem vond ik het gerecht er eigenlijk best wel lekker uitzien. Proberen dus maar. Het recept is misschien een tikkie aan de lange kant, maar, geloof me, echt dubbel en dwars de moeite waard. Wat een verrassende en originele combi van smaken!

Benodigdheden (voor 2 personen):

- 4 eieren
- 250 gram aardappels
- 3 rijpe tomaten
- 2 lente-uitjes
- 100 gram diepvries doperwten
- 100 gram diepvries tuinerwten
- 1 rode ui
- ½ rode peper
- 2 takjes tijm
- 2 grote tortilla wraps
- 1 klont boter
- 3 takjes koriander
- olijfolie
- balsamicoazijn
- sweet chilisaus
- zout & peper

Bereiding:

1. Plaats de aardappels in een pan met koud water, doe er een snuf zout bij en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur vervolgens wat lager en laat de aardappels in 10 tot 15 minuten gaar worden. Giet de aardappels af, hak ze in grove stukken en laat ze in een schaaltje droog stomen.

2. Snij de tomaten in stukjes van ongeveer 1 cm en plaats ze in een schaal samen met een eetlepel olijfolie, een theelepel balsamicoazijn en zout en peper. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en voeg het witte deel hiervan toe aan de schaal (het groene deel is voor later). Even goed omscheppen en wegzetten.

3. Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook, voeg de doperwten en tuinerwten met een beetje zout toe en kook ze in 5 minuten gaar. Giet de erwten af en pureer ze met een staafmixer. De puree hoeft niet heel glad, maar mag best wat grover zijn. Voeg een scheut olijfolie toe, wat peper en zout en roer dit nog even door.

4. Pel de rode ui en snij hem in dunne ringen. Halveer de rode peper, haal de zaadjes eruit en hak hem fijn. Zet een koekenpan op het vuur en doe hierin een scheut olijfolie. Voeg de rode ui toe en bak deze 2 minuten. Doe dan de chilipeper erbij en de afgekoelde aardappelstukjes. Pluk de blaadjes van de tijm en voeg deze toe. Laat het geheel onder af en toe omroeren 10 tot 12 minuten bakken, tot de ui zacht is en de aardappels krokant zijn. Voeg dan een eetlepel balsamicoazijn toe en schep de aardappels voorzichtig om.

5. Klop de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout. Zet een koekenpan op het vuur, laat hierin de boter smelten en voeg het eimengsel toe. Roer de ei zachtjes en blijf dit doen tot hij bijna gaar is. Zet het vuur uit en laat de ei verder garen in de warme pan.

6. Verwarm de tortillas even in de pan of oven en smeer ze vervolgens in met een laagje erwtenpuree. Verdeel de aardappels, roerei en tomaten over de tortillas. Garneer met blaadjes koriander en de overgebleven lente-ui. Doe er tot slot nog een paar scheuten chilisaus overheen en klaar is je tortilla.

Alleen voor de brunch?

Hoewel het originele recept een ‘brunch’-gerecht wordt genoemd, is het echt een volwaardige maaltijd. Wij hebben hem gewoon in de avond gegeten en zaten propvol. Het bereiden duurde ongeveer een uurtje, valt dus op zich wel mee voor een avondmaaltijd. Ik zou zeggen: probeer hem lekker zelf eens :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>