Kastdeurtjes met kippengaas

Kastdeurtjes met kippengaas

Er zijn veel manieren om een kast een landelijke uitstraling te geven. Zo kun je hem in de krijtverf zetten of een versleten look geven door de randjes op te schuren. Nog een manier is om de glazen van de deurtjes te vervangen door kippengaas. Kippengaas heeft op zichzelf al een hele landelijke ‘feeling’ omdat het natuurlijk voornamelijk op boerderijen en dergelijke wordt gebruikt. Ook kan ik me zo voorstellen dat vroeger, wanneer het glas van een kast stuk ging, het een eenvoudige en goedkope oplossing was om in plaats van nieuw glas kippengaas in de deurtjes te zetten. Lekker ouderwets dus. Maar niettemin staat het ook nog eens ontzettend leuk en laat het kippengaas de inhoud achter de deurtjes heel mooi uitkomen.

Kippengaas Kippengaas Kippengaas Kippengaas Kippengaas Kippengaas Kippengaas Kippengaas Kippengaas Kippengaas KippengaasKippengaas Kippengaas Kippengaas

Eigenlijk kan je bij zo’n beetje elke kast, of het nu om een grote buffetkast of klein sleutelkastje gaat, kippengaas in de deurtjes plaatsen. Ook een leuk idee is om het glas van de keukenkastjes te vervangen door kippengaas. Het geeft weer een hele andere invulling aan een landelijke keuken, zo mooi. Het kippengaas zet je trouwens vast met nietjes of krammen, zodat het goed blijft vastzitten. Meestal is het nodig om de deurtjes eerst uit de kast te halen, zodat het gaas makkelijker en beter kan worden gespannen. Verder kun je het gaas ook een kleurtje geven, wit spuiten bijvoorbeeld, zodat het mooi afsteekt tegen de achtergrond en je het daardoor nog beter ziet zitten.

(Beeld: klik op de afbeeldingen voor de bron)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.