Lege lijsten als decoratie

Lege lijsten als decoratie

Lege lijsten van schilderijen of fotolijstjes: je kan er onwijs leuk mee decoreren. Dit soort lijsten vind je veel bij kringloopwinkels, maar misschien heb je zelf ook nog wel ergens een paar ongebruikte schilderijen liggen. Zonde, want door de lijsten leeg te halen en deze een nieuwe kleur te geven, heb je ineens geweldig decoratiemateriaal. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een mooie klassieke lijst in zijn authentieke kleur te houden, het is maar net welke sfeer je zoekt. Lege lijsten zijn niet alleen leuk om aan de muur te hangen, maar ook op een kast, sidetabele of schouw misstaan ze zeker niet.

Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten Lege lijsten

Je kan de lijsten in een groepje bij elkaar zetten of hangen, aan de muur ontstaat dan een mooie collage. Maar ook één mooie grote lijst op zichzelf kan prachtig staan en creëert bovendien een mooi rustpunt. Ook kan je een lijst gebruiken om iets anders mee ‘in te lijsten’, dit kan een krans of gewei zijn aan de muur, maar je kan ook een lijst achter een mooie vaas met bloemen plaatsen. Zo vestig je nog meer de aandacht op hetgeen je op deze manier ‘inlijst’. Als je een oude lijst een kleurtje wilt geven, behoud je een brocante look door de lijst in de krijtverf te zetten. Ook kan je met een schuurpapiertje de randjes licht opschuren, wat vooral bij een lijst met reliëf een bijzonder effect geeft.

(Beeld: klik op de afbeeldingen voor de bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *