Lente in de eethoek

Voor mij kan de lente niet vroeg genoeg beginnen. Zodra de eerste tulpen, hyacinten, blauwe druifjes en bloesemtakken in de winkels verschijnen, ben ik er als de kippen bij om mijn hele huis ermee vol te stouwen. Het brengt een soort instant lente-metamorfose teweeg en ik word daar echt heel gelukkig van. Weg met die winterdip. Ook al zitten we nog midden in februari en is het voorjaar buiten nog ver te zoeken met de zoveelste storm op komst. Binnen is de eerste stap richting de lente in ieder geval gezet. Ik maakte met alle vers ingekochte lenteplantjes een gezellig tafereeltje in onze eethoek. Zijn jullie ook alvast begonnen met het huis lente-proof maken?

De grote taupekleurige bloempot met narcisbollen vond ik afgelopen week op een buitenstellage bij de plaatselijke Jumbo. Echt een goeie tip! Ik ben zelf altijd opzoek naar dit soort aardewerken potten, maar ze zijn vaak lastig te vinden in de juiste kleur. Dus heb ik er maar meteen twee meegenomen. Deze potten kun je voor zowel binnen als buiten gebruiken. Voor binnengebruik wel even oppassen met water geven, want ze zijn nou niet bepaald waterdicht. Verder gaan wij binnenkort beginnen met het aanbrengen van houten lambrisering in onze eethoek, het is een van de vele klusjes die nog op onze to-do-list prijkt. Ik ben super benieuwd hoe het gaat uitpakken, hopelijk geeft het nog meer warmte en sfeer aan onze eethoek. De glad gestucte muren die we nu hebben zijn ook prima hoor, maar echte gezelligheid straalt er naar mijn idee niet vanaf. En bovendien is mijn motto altijd ‘hoe meer hout, hoe beter’ ;).

Zodra wij onze eethoek hebben aangepakt, zal ik zeker wat foto’s delen van het eindresultaat. Ik kan niet wachten tot we deze klus geklaard hebben. Tot snel allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *