Liefde voor Lysianthus

Liefde voor Lysianthus

Wanneer ik een verse bos bloemen op tafel zet, maakt mijn hart altijd een klein sprongetje. Vooral veldboeketten vind ik erg mooi. Doe mij maar een mooie, tikkie rommelige bos die eruit ziet alsof hij net vers geplukt is. Ik vind het dan ook leuk om te laten zien welke bloemen ik zoal in mijn huis zet, echt geplukt of gewoon gekocht, die mij dat ‘veldboeket’-gevoel geven. Afgelopen week kocht ik een verse bos Lysianthus, ook wel Eustoma genoemd.

Lysianthus Lysianthus Lysianthus Lysianthus Lysianthus Lysianthus Lysianthus

Wat heb ik genoten van deze prachtige bloemen, die eruit zien alsof ze zo in het wild geplukt zijn. Ik kocht de Lysianthus in roze en wit en naarmate de bos langer stond, werden sommige van de roze bloemen steeds lichter van kleur, waardoor het boeket op een gegeven moment verschillende tinten roze bevatte, heel mooi! Om het boeket langer houdbaar te maken heb ik de stelen 2 cm schuin afgesneden en de onderste bladeren verwijderd zodat deze niet in het water zouden hangen. Verder heb ik het boeket niet in de felle zon gezet, maar op een koeler plekje in de huiskamer. De bloemen hebben in totaal 2 weken gestaan, best fijn dus als je niet iedere week opnieuw een boeket wilt halen. Ik zal ze in ieder geval zeker vaker bij mij in huis neerzetten, wat een heerlijke bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *