Met de deur in huis

Met de deur in huis

Hou je van brocante maar vind je het ook wel leuk om een wat stoerdere inrichting te hebben? Dan is het echt ontzettend leuk om een oude brocante deur als decoratie tegen de muur te zetten. Het geeft gelijk een robuuste nonchalante uitstraling aan je interieur. Hoe groter de deur, hoe stoerder het staat. Ook kan je bijvoorbeeld twee smallere deuren of luiken naast elkaar zetten. Bekijk de foto’s en laat je inspireren.

deur6 deur14 deur15 deur16 deur2 deur5 deur3 deur4

Als je eenmaal zo’n deur in huis hebt staan, kan je hem natuurlijk ook decoreren. Dit kan echt met vanalles. Je kan er fotolijstjes aan hangen, een gedroogd boeketje, een wandkaarsenhouder, oude jurkjes, een krans, noem het maar op. Ook een slim idee: bevestig mooie oude haken aan de deur zodat je lekker kan afwisselen met wat je eraan hangt.

deur deur10 deur12 deur7 deur13 deur17

Waar vind je zo’n oude deur? Vaak vind je in brocante woonwinkels oude franse luiken die er direct al heel gaaf uitzien. Ook zou je kunnen kijken of ze nog oude deuren hebben liggen bij het plaatselijke sloopbedrijf. Voor een mooi prijsje krijg je meestal wel zo’n deur mee. Je kan ook bij de kringloopwinkel rondkijken, maar meestal vind je daar wat nieuwere deuren die niet echt een brocante uitstraling hebben. Toch kan je natuurlijk ook zelf een nieuwe deur oud maken of in ieder geval laten lijken. Dit doe je door hem in de gewenste kleur te schilderen en vervolgens met behulp van een schuurpapiertje een oude verweerde look te geven. Werkt echt hartstikke goed en vaak zie je niet eens het verschil tussen een echte oude deur en een gemaakte oude deur.

(Beeld: klik op de afbeeldingen voor de bron)

2 Reacties “Met de deur in huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.