Metalen stoelen aan de eettafel

Metalen stoelen aan de eettafel

Hoewel je in mijn eigen woning, misschien op een keukenlampje na, weinig industrieel zult tegenkomen, heb ik stiekem wel een enorme crush op het hele idee van industrieel wonen. Niet dat ik nou zozeer direct mijn hele woning industrieel zou willen inrichten, maar hier en daar een vleugje zou niet misstaan. Industriële elementen geven een interieur iets stoers, terwijl ze tegelijkertijd ook een soort rust brengen. Ook kan een industriële touch heel mooi en spannend staan in combinatie met wat ‘lieflijker’ landelijk brocante. Een goed voorbeeld hiervan zijn metalen stoelen aan een landelijke keukentafel.

Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen Industriele stoelen

Metalen stoelen geven de eethoek meteen een compleet andere uitstraling. Stoer, maar toch helemaal brocante. Vooral de roestige exemplaren vind ik erg leuk. Omdat metaal niet het meest comfortabele materiaal is om op te zitten (en in de winter ook nog eens erg koud!) kun je kussentjes in de stoelen leggen. Zo zit je toch nog lekker warm en zacht. Metalen stoelen combineren trouwens ook heel leuk met stoelen van andere materialen. Hierover verschijnt binnenkort een post.

(Beeld: klik op de afbeeldingen voor de bron)

3 Reacties “Metalen stoelen aan de eettafel

 1. Anke

  Wat een mooie foto’s, bedankt voor de inspiratie!! Ga het gelijk doorsturen naar mijn zus, die was nog op zoek naar een industriële touch. Zelf heb ik leren vintage eetkamerstoelen, deze brengen natuurlijk een andere sfeer dan metaal maar deze is net zo prettig. De stoelen passen erg goed bij de rest van het interieur dus in mijn geval maken ze de sfeer helemaal compleet.

  Reageren
  1. Bobbie's Home Bericht auteur

   Superleuk te horen dat de post als inspiratie dient! Leren vintage stoelen zijn ook echt geweldig, die geven inderdaad een wat warmere sfeer dan metaal. Heeft weer helemaal zijn eigen charme.

   Reageren
  2. Mariska

   Wat een super leuke foto’s!
   Kan je mij een eerlijk advies geven?
   Ik krijg een houten vloer, een oude houten tafel. Beide in houtkleur.
   Nu wil ik graag metalen stoelen, wat denk jij wat mooier is, zwart of wit…
   De muur wordt wit en een zwarte kast.
   Ik hoor graag van je.

   Groetjes,
   Mariska

   Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.