Mijn favoriete hoekje gerestyled

Favoriete hoekje gerestyled

Wat is jouw favoriete plekje in huis? Zelf heb ik een paar ingerichte hoekjes waar ik dik tevreden mee ben. Maar toch, als ik moet kiezen, springt er eentje uit: het nisje in onze woonkamer. Toen we hier kwamen wonen hebben we deze bekleed met oude vloerdelen, gewoon omdat het een mooie en gezellige onderbreking is tussen alle wit gesausde muren. Het liefst zou ik trouwens de hele kamer bekleden met -witte- planken, maar in een huurwoning is dat niet echt een slim idee. Manlief krijgt alleen bij het idee al nachtmerrievisioenen van planken eruit moeten slopen en gatenregens in de muur als we hier ooit weggaan. Dag borg. Ik moet het dus voorlopig maar even doen met m’n nis, welke ik daarom altijd zo gezellig mogelijk probeer te maken.

In de restyling

Je kent het wel, heb je in huis een superleuk hoekje ingericht, begint het na een aantal maanden toch weer te kriebelen dat het anders moet. Of ben ik de enige die dat heeft? Vast niet. Deze keer was het dus de beurt aan mijn nis, die het alweer een tijdje met dezelfde inrichting moest doen. Het oude kolenkacheltje die er al vanaf het begin in staat blijft leuk, maar de decoratie er omheen kon wel weer eens een opfrisser gebruiken. Tijd om te restylen met nieuwe spulletjes.

Hoe zag het er eerst uit?

Favoriete hoekje

Een gewei boven de kachel, een oude melkbus met kunstbloemen (van Ikea) en twee windlichten. Niet verkeerd, maar een béétje zoet allemaal. Het bloemenstoeltje, zoals we hem noemen, heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat dit het eerste cadeautje was dat ik kreeg voor mijn eigen huisje. Hij staat nu mooi te zijn op onze slaapkamer.

En hoe het er nu uitziet

Favoriete hoekje Favoriete hoekje Favoriete hoekje Favoriete hoekje Favoriete hoekje Favoriete hoekje Favoriete hoekje

Net even wat anders. Eindelijk heb ik een mooie plek voor mijn antieke Franse ronde spiegel, die het afgelopen jaar heel sneu ergens op een onopvallend plekje boven de trap hing. Nu zie ik hem tenminste! Verder plaatste ik op de plank twee betonlook-potjes (Intratuin) met hyacinten, welke het huis inmiddels vullen met de geur van lente. Aan de andere kant van de plank heb ik een paar kleine glazen waxinelichtjes gezet. Staat wel zo gezellig ’s avonds als ze branden. Het gewei hangt nu op de muur naast de nis en springt er veel leuker uit tegen de witte achtergrond. En dan… mijn nieuwe schommelstoel! Over mijn nieuwe schommelstoel kan ik wel een hele blogpost apart schrijven, zo blij ben ik ermee. Hij is echt antiek en ik vond hem op marktplaats voor 25(!) euro. Verlíéfd. Ik dacht hem eerst wit te schilderen, maar zo bruin is hij eigenlijk ook best leuk. Dus voorlopig laat ik het zo.

Grappig toch hoe je met een paar andere spullen weer een hele nieuwe look kan geven aan zo’n hoekje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *