Mijn kringloopvondsten #1

Kringloopvondsten #1

De afgelopen tijd heb ik weer wat leuke spulletjes gevonden bij de kringloopwinkel. Waar ik vroeger vaak met hele bergen tweedehandsspullen thuiskwam, ben ik tegenwoordig toch wat kieskeuriger met mijn aankopen. Waarschijnlijk omdat ik altijd weer op dezelfde dingen stuit die ik leuk vind en dan al snel tot de conclusie kom dat ik er eigenlijk wel genoeg van heb. Zo is mijn verzameling bloemetjesservies inmiddels overcompleet te noemen en heb ik zoveel verschillende kaarsenhouders in voorraad dat de meeste gewoon in de kast staan. Gaat helemaal nergens over. Dus heb ik de afgelopen paar keer wat minder spullen mee naar huis genomen, maar wél hele leuke. Kijk mee naar mijn aankopen!

Kringloopvondsten

Ik begin met mijn allernieuwste aankoop: een oud lampetstel. Deze kwam ik tegen in de kringloop in Wolvega en vond hem te leuk om te laten staan. Ik heb veel blauwe accenten in mijn inrichting, dus dit stelletje past er perfect bij. Van de zomer zet ik er een mooi veldboeket in, maar voorlopig laat ik hem nog even leeg.

Kringloopvondsten

In dezelfde kringloop vond ik dit schattige glazen vaasje. Ik weet niet wat het is, maar van vazen kan je eigenlijk nooit genoeg hebben. Al verschillende keren heb ik meegemaakt dat ik een boeketje kreeg en gewoon geen geschikte vaas ervoor kon vinden. Dan vallen de bloemen bijvoorbeeld heel raar of blijken alle vazen net iets te groot te zijn. Een klein vaasje als deze komt dus altijd van pas. En om nog blijer van te worden: hij was maar €1,-. Momenteel heb ik er een gedroogd bosje gipskruid in staan.

Kringloopvondsten

Ah, zie hier een zwaktemoment in mijn bloemetjesservies-verslaving. Net nog een heel verhaal gehouden over hoe selectief ik ben geworden in mijn kringloopaankopen, ben ik ondertussen toch mooi weer gezwicht voor een dergelijk stukje servies. Nouja, dit melkkannetje is ook wel heel leuk toch?

Kringloopvondsten

Iets wat in de winter qua decoratie natuurlijk niet mag ontbreken zijn schaatsen. Ik maakte er al eens een post over, maar had zelf nog geen leuk paar kunnen vinden. Tot ik deze tegenkwam in de kringloop in Soest. Een mooi doorleefd paar schaatsen in een witte kleur, precies wat ik zocht.

Kringloopvondsten

Naast servies heb ik ook een grote liefde voor Marokkaanse theepotjes. Deze staan zo leuk in een brocante inrichting. Ik heb er meerdere door het huis staan, maar dit is de mooiste die ik tot nu toe gevonden heb. Het werkje is nog puntgaaf en hij heeft prachtige sierlijke pootjes. Minpuntje: de klep is afgebroken, maar ach, hij blijft goed zitten dus daar zie je niks van. Ik heb hem op mijn zilveren dienblad op de salontafel gezet, samen met wat ander zilver en glaswerk.

En dat waren alweer mijn tweedehands aankopen van de afgelopen tijd. Ga jij ook graag naar de kringloop om spulletjes voor in huis te scoren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *