Mijn opgeknapte tuinhuisje

Ik heb een nieuwe hobby. Niks geks of spannends hoor, het heeft alles te maken met mijn onlangs opgeknapte tuinhuisje. Altijd fantaseerde ik al van zo’n gezellig buitenverblijf waar ik dan naar hartelust de boel zou kunnen inrichten, decoreren en gezellig maken. Een soort ‘rommelschuurtje’ maar dan in de vorm van een mini brocante paleisje. Dit droomtuinhuis bestond tot voor kort alleen nog op mijn Pinterest-pagina, maar onlangs heb ik hem dan eindelijk in het echt gerealiseerd. Het stoffige schuurtje in de tuin dat tot kortgeleden fungeerde als opberghok heb ik hiervoor een complete make-over gegeven. Flink wat schoonmaak, -timmerwerk en liters witte verf later is mijn droom dan toch echt in vervulling gegaan. Inmiddels ben ik dagelijks te vinden in mijn brocante tuinhuisje om lekker aan te rommelen en te spelen met de inrichting. Een heerlijke ontspannende tijdsbesteding als je het mij vraagt. Wat vinden jullie van mijn eerste creatie?

Creatief rommelhok

Het leek mij altijd al fantastisch om zo’n soort ruimte te hebben, met name omdat ik in mijn eigen huis altijd een beetje terughoudend ben met dingen veranderen. Zo’n tuinhuisje is voor mij dus ideaal. Het biedt mij de gelegenheid om ongestoord de hele inrichting te kunnen omgooien en iedere keer weer iets anders te proberen. Leuke nieuwe combinaties maken met aanwinsten uit de kringloop of de boel decoreren met verse bloemen en planten. Lekker creatief bezig zijn dus. Zo maakte ik dit vrolijke tafereeltje om mijn tuinhuisje in zomerse sferen te brengen. Een lijstje, geweitje en houten klompjes. En om het plaatje compleet te maken de vers geplukte bloemen uit eigen tuin.

Spullen voor de inrichting

Toen het tuinhuisje net af was had ik eerlijk gezegd nog niet meteen de juiste spulletjes om het gezellig te maken. Maar een paar rondjes kringloop hebben dat probleem al vrij snel verholpen. Zo heb ik op een relatief budget-vriendelijke manier het tuinhuis compleet kunnen inrichten. Het blauwe kastje vond ik vorig jaar zomer al op Marktplaats en ik ben maar wat blij dat ik nu eindelijk een goed plekje heb om hem neer te stallen. Vanaf het moment dat ik hem in zijn originele houten kleur in onze auto laadde wist ik meteen dat ik hem blauw zou maken. Maar nu nog wel een verf vinden in de juiste tint. Ik kwam uit bij de Vintage Paint Ocean Blue van Jeanne D’arc Living. Deze mooie zachte grijsblauwe tint is warm maar toch neutraal genoeg om overal bij te passen. Precies wat ik zocht. De matte uitstraling van de verf maakt ook dat het kastje zijn oude look behouden heeft.

Meegaan met de seizoenen

Het leuke aan zo’n tuinhuisje is dat je hem ook helemaal kan aanpassen aan de seizoenen en kleuren in de tuin. Ik verheug me nu al om hem aan het einde van de zomer helemaal in herfstige sferen onder te dompelen. Lekker decoreren met kleurige herfstkransen, bessentakken  en pompoenen. Ik ben al tijdens onze boswandelingen aan het speuren voor dennenappels. Eén ding is zeker, voorlopig ben ik nog lang niet uitgekeken op mijn nieuwe tuinhuisje en dit zal dan ook zeker niet de laatste blogpost zijn over mijn creatieve uitspattingen op mijn nieuwe lievelingsplekje :-)

Hebben jullie thuis ook zo’n plekje thuis waar je lekker aan kan rommelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.