Opgeknapt: klok & vitrinekast

Opgeknapt klok vitrinekast

Niets zo leuk als oude kastjes, tafeltjes en rekjes een totaal nieuwe look geven met een likje verf. Elke keer geeft het me serieus weer een kick als ik een op het oog lelijk, oubollig ding weer helemaal fris en hip heb gemaakt. Inmiddels staat mijn huis dan ook vol met meubeltjes die ik bij de kringloop heb gevonden en naar mijn eigen smaak in een andere kleur heb geschilderd. En deze kleur is in principe altijd wit, kraakhelder wit. Ik hou er namelijk ontzettend van hoeveel licht en frisheid deze kleur in huis geeft. De laatste tijd ben ik van reguliere witte houtverf overgestapt op krijtverf, van het merk Annie Sloan. De matte krijtverf laat oude meubeltjes helemaal in hun waarde, maar geeft er wel een mooie frisse boost aan. Ook afgelopen maand heb ik weer verschillende verfprojecten gedaan en ik zal het resultaat aan jullie laten zien.

Klok

Deze oude klok had ik al een hele tijd terug bij de kringloop gekocht, maar ik was er nog steeds niet aan toegekomen om hem te schilderen. Dit kwam ook deels doordat het uurwerk kapot was en deze sowieso eerst gemaakt moest worden voordat ik überhaupt iets aan de klok zou hebben. Na meer dan een jaar wegstoffen in de garage, heb ik hem dan eindelijk een paar weken geleden laten maken en kon het schilderwerk beginnen. Omdat ik geen foto heb van hoe hij er eerst uitzag, heb ik op internet een afbeelding van een soortgelijke klok gevonden.

8171751

Oubollig klokje niet? Maar nu staat hij in wit echt helemaal te pronken in onze huiskamer en heb ik er al verschillende complimenten over gehad. Zelfs mijn man, die eerst maar moeilijk kon begrijpen wat ik toch in dat lelijke oude ding zag, kijkt nu regelmatig vol bewondering naar de klok. En nee, niet alleen om te zien hoe laat het is ;-) . De klok ziet er in het wit ook echt heel anders uit. Mooi brocante!

klok1 klok2

Vitrinekast

En dan had ik ook nog een tweede project in februari. Aan het begin van de maand belde de buurvrouw van mijn ouders om te vragen of ik misschien iets zou hebben aan een vitrinekastje. Ze had hem van iemand gekregen, maar na wat pas-, meet- en schuifwerk bleek ze er in haar eigen woning toch geen plaats voor te hebben. Ik ging de kast bekijken en wauw, die wilde ik wel hebben ja! Echt een prachtig ding. Ik had eerlijk gezegd ook nog nooit eerder zo’n aparte oude vitrinekast gezien, heel plat van de zijkant en met een raam bestaande uit allemaal losse stroken glas. En dan dat snijwerk! Heel bijzonder.

kast1

Uiteindelijk heeft de kast een paar weken zo in z’n originele bruine kleur in mijn woning gestaan, maar toen moest hij er toch echt aan geloven. In de witte krijtverf ermee! Ik kan niet anders zeggen dat dat het echt een plaatje is geworden. Ik heb er een paar oude dekschalen in gezet, wat het wat mij betreft helemaal afmaakt.

vitrinekast1 vitrinekast2 vitrinekast3

Mijn huiskamer is weer helemaal opgefrist met deze twee nieuwe aanwinsten. En nu op naar een volgend project! ;-)

1 Reactie “Opgeknapt: klok & vitrinekast

  1. anne

    Ik heb nog zo’n klok te koop. Uurwerk is perfect. Nog in originele staat. Bij intresse stuur maar een mailtje.
    Groetjes Anne

    Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.