Opgeknapt: mijn secretairekast

Brocante secretairekast voor - na

Meubels opknappen, het is iets wat ik graag doe. Meestal hop ik in huis van het ene project naar het ander, waardoor mijn interieur nooit lang hetzelfde blijft. Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn secretairekast een metamorfose gaf, maar het leek me leuk om de foto’s alsnog te delen in een blogpost. Bij deze!

Mijn secretairekast

Ik kocht de kast zo’n anderhalf jaar geleden in een kringloopwinkel in Eemnes. Daar stond hij dan, tussen een hele rij lelijke oubollige kasten. Hij sprong er meteen uit en ik was opslag verliefd. Ik bleek niet de enige te zijn, want meerdere mensen liepen er belangstellend omheen. Nadat één van hen wel heel angstvallig lang bij de kast bleef staan, voelde het als nu of nooit. Ik bedacht me geen moment en kocht de kast. Lekker impulsief, want achteraf bleek het een moordklus om die enorme kast via de smalle ronde trap in ons trappenhuis op de eerste etage te krijgen, waar ons appartement zich bevindt. Na bloed (schaafwond), zweet (zó zwaar) en tranen (het gaat echt nóóóit lukken) en de nodige hulp van de buurman kregen we de kast toch boven. Ik was echt heel blij. Dit is de kast zoals ik hem kocht bij de kringloop (op het kant in de ramen na dan, dat heb ik er zelf in gemaakt):

Brocante secretairekast origineel

In de metamorfose

In ons vorige mini-appartement stond de kast wegens ruimtegebrek in de gang, maar inmiddels zijn we verhuisd naar een grotere woning en is hij gepromoveerd tot pronkstuk van de woonkamer. Toch vond ik daar direct al één dingetje minder: de kleur, een soort crème/lichtgele tint met hier en daar wat bruine accenten. In de gang kon het prima, maar zo midden in de woonkamer tussen al mijn witte meubeltjes viel ‘ie een beetje uit toon. Het begon te kriebelen: zal ik hem ook wit maken? Of zou ik daar spijt van krijgen? Na lang dubben heb ik op een ochtend de knoop doorgehakt, de pot met witte krijtverf tevoorschijn gehaald en de kast ermee onder handen genomen. Ook het gedeelte achter de klep, wat tot dan toe had gediend als minisize-rommelhok (lees: klep dicht en je ziet er niks van), kreeg een laag witte verf. Na twee dagen was de klus geklaard. Als finishing touch zette ik nog wat leuke accessoires op de klep en kocht ik een zwart tweedehands stoeltje om aan de secretaire te schuiven.

Het resultaat

Brocante secretairekast wit Brocante secretairekast Brocante secretairekast Brocante secretairekast 3 Brocante secretairekast Brocante secretairekast

En, wat vinden jullie? Ikzelf heb achteraf gelukkig geen spijt gekregen, het wit staat zoveel frisser en stralender dan die gele kleur. Nu de binnenkant ook is geschilderd heb ik de klep altijd open, wat heel gezellig staat zo in combinatie met het stoeltje. En de laadjes met echte oude knopjes zijn nu ook zichtbaar. Zelfs het kant achter de ramen vind ik mooier uitkomen in het geheel. Kortom: dik tevreden met het eindresultaat. Nu kan ik echt optimaal genieten van m’n mooie secretairekast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *