Overheerlijke ijskoffie

Overheerlijke ijskoffie

Als echte koffie-addict is het voor mij ondenkbaar om met warm weer m’n bakkie pleur te laten staan. Maar met de hoge temperaturen van afgelopen tijd is een koel drankje soms toch net wat lekkerder. Daarom maakte ik afgelopen week een combinatie van beiden: ijskoffie! Deze koude variant smaakte heerlijk en zag er ook nog eens heel leuk uit om te serveren. Ik deel graag met jullie mijn recept.

Benodigdheden:

- koffie
- melk
- vanille-ijs
- vanillesiroop
- slagroom
- snufje cacao

1. Zet de koffie en laat deze even afkoelen. Als de koffie iets is afgekoeld, zet je hem in de koelkast om echt koud te laten worden.
2. Schenk de afgekoelde koffie in longdrinkglazen, welke je tot de helft vult. Als je bijvoorbeeld een senseo hebt, kun je ook de koffie direct in de glazen zetten. Net wat je handiger vindt.
3. Schep vervolgens een bolletje vanille-ijs in de glazen en vul de koffie aan met melk.
4. Giet een ruime scheut vanillesiroop in de ijskoffie en roer voorzichtig door, zodat het bolletje ijs heel blijft.
5. Om de ijskoffie extra feestelijk te maken spuit je nog een toef slagroom erop en bestrooi je deze met een beetje cacao.

En genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>