Salade Nicoise

Salade Nicoise

Het zonnetje straalt, de vogeltjes fluiten en de dagen worden weer langer. Het is eindelijk echt lente! En hoe meer de zon schijnt, hoe minder trek ik heb in zware maaltijden in de avond. Geef mij dan maar een lekkere salade. En dan heb ik het uiteraard niet over een blaadje sla en een plakje komkommer, maar over een lekkere goedgevulde maaltijdsalade. De salade Niçoise is zo’n salade. De aardappel en tonijn maken de salade een complete maaltijd, terwijl de sla, tomaat en sperzieboontjes het lekker fris houden. Een perfecte combinatie.

Benodigdheden (voor 4 personen):

– 4 grote aardappels of 8 kleine aardappeltjes
– 4 eieren
– 200 gram sperziebonen
– 2 zakjes eikenbladsla melange
– 250 gram tonijn uit blik
– 50 gram ansjovis uit blik
– 60 gram zwarte olijven (zonder pit)
– 4 smaaktomaatjes
– 12 eetlepels olijfolie
– 6 eetlepels balsamicoazijn
– 1 theelepel honingmosterd
– peper & zout

Bereiding:

1. Snij de aardappels in partjes en doe ze in een grote pan met water en wat zout. Breng de aardappels aan de kook en laat ze 5 minuten doorkoken.
2. Voeg de eieren en sperziebonen toe en laat alles nog eens 5 minuten koken. Giet vervolgens alles af en dompel het onder in koud water. Giet daarna nog eens goed af en laat de ingrediënten verder afkoelen.
3. Pel de eieren en snij ze in vieren. Snij ook de tomaatjes in vieren en halveer eventueel de olijven.
4. Meng voor de dressing de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd goed door elkaar. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
5. Neem 4 borden en bedek ze met een laagje sla. Leg daarna de tonijn, aardappels en sperziebonen erop. Verdeel de partjes ei, tomaat en de olijven over de borden. Leg tot slot de ansjovis bovenop en besprenkel de salade met de dressing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.