Scandinavisch landelijk wonen

Scandinavisch landelijk wonen

Waar denk jij aan bij de term ‘Scandinavisch wonen’? ‘Ikea’, zullen de meesten zeggen. En dat is helemaal niet zo gek, want de eenvoud die we in de interieurs van Ikea tegenkomen is best wel kenmerkend voor het Scandinavisch design. Ook op het gebied van landelijk wonen zien we die eenvoudige, wat strakkere manier van inrichten terug. En de Scandinaviërs bewijzen hiermee dat een mooie inrichting lang niet altijd zit in de hoeveelheid spullen die je ervoor gebruikt, maar dat je met slechts een paar goede elementen een interieur adembenemend mooi kan maken.

scan1 scan2 scan3 scan4 scan10 scan13 scan5

Het landelijk Scandinavische interieur kenmerkt zich veelal door lichte houten vloeren en wanden, veelal in wit of lichte houtkleuren. Dit straalt onnoemlijk veel rust uit en geeft een mooie heldere basis. Door de ruimte in te richten met wat grotere elementen, wordt die rust behouden. Toch is de Scandinavische inrichting absoluut niet kil, want door het gebruik van warme accessoires zoals kaarsen, lantaarns, houtblokken en donzige plaids ziet het er toch heel knus uit. De eenvoud en rust blijft hiermee behouden, maar het straalt wel een en al warmte uit.

scan11 scan7 scan8 scan9 scan17 scan18 scan16 scan19 scan20

De Scandinaviërs hebben wat mij betreft absoluut kaas gegeten van interieurinrichting en ik laat mij dan ook graag inspireren door het Scandinavisch design. Ik vind het echt een uitdaging om die rust en eenvoud ook in mijn eigen inrichting te brengen, maar daarbij toch een warme sfeer te behouden. Het Scandinavisch design is daarin echt een prachtig voorbeeld en levert een hoop goede ideeën op. I love it!

(Beeld: klik op de afbeeldingen voor de bron)

1 Reactie “Scandinavisch landelijk wonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.