Soepje van doperwtjes

Soep van doperwtjes

Tijdens de koude winterdagen zijn de meesten van ons gek op erwtensoep. En dan heb ik het over de stevige variant met spliterwten, koolraap en wortel, oftewel de echte ‘snert’. Dit erwtensoep-recept lijkt daar in geen velden of wegen op, maar is ook erg lekker en bovendien heel snel te bereiden. Een aanrader voor elk jaargetijde. Smullen maar!

Benodigdheden (voor 4 personen):

– 500 gram diepvries doperwten
– 1 ui
– 1 aardappel
– 3 teentjes knoflook
– 2 tabletten groentebouillon
– 1 liter water
– peper & zout

Bereiding:

1. Pel de ui en teentjes knoflook. Snij de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
2. Zet de pan met een scheut olijfolie op het vuur. Voeg dan de ui en knoflook toe en laat het mengsel in een minuutje zacht worden. Schil ondertussen de aardappel en snij deze in kleine blokjes.
3. Doe de aardappel bij de ui en knoflook in de pan en roer het even door. Voeg dan de doperwtjes toe en schep het geheel nog een paar keer om.
5. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Zodra het kookt, het vuur weer laag zetten en de deksel op de pan doen. Laat alles in 10 à 15 minuten gaar worden.
4. Zodra de erwtjes gaar zijn, de pan van het vuur halen en het geheel pureren met een staafmixer tot er een gladde soep ontstaat. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *