Spiegeltjes aan de wand

Spiegeltjes aan de wand

De spiegel is zo’n typisch voorwerp die we vooral in huis hebben hangen omdat het praktisch is. Maar wist je dat spiegels ook heel veel kunnen doen voor je interieur? Ze kunnen een kleine ruimte ineens veel groter doen lijken, omdat de kamer als het ware doorloopt in de spiegel. En een saaie muur ziet er ineens een stuk frisser uit als er een spiegel tegenaan hangt, omdat spiegels glanzen en licht weerkaatsen. Je kan spiegels dus ontzettend goed inzetten om je huis weer net wat mooier te maken.

Spiegelwand 

Nu kun je natuurlijk één of twee spiegels ophangen, maar heb je er weleens over nagedacht om meerdere spiegels bij elkaar te doen? Boven de bank, je bed, in de gang of badkamer, overal maakt zo’n spiegelwand de ruimte gelijk een stuk spannender. Tegelijkertijd brengt het ook de nodige rust in je inrichting en creëer je met het gebruik van oude brocante spiegels een dromerig geheel.

spiegel20 spiegels30 spiegel6 spiegel8

Door met verschillende soorten spiegels te werken die variëren in vorm en grootte, creëer je een speels effect en vermijd je dat het er statisch uit komt te zien. Dit doe je ook door de spiegels op verschillende hoogtes te hangen. Hoe meer spiegels je wilt ophangen, hoe meer het even puzzelen is hoe ze samen een mooi geheel kunnen vormen op de muur. Om dit gemakkelijker te maken, kan je ze eerst op de grond leggen en bekijken hoe de verschillende spiegels het best ‘in elkaar passen’, zodat het een harmonisch geheel wordt.

spiegel12 spiegel4 spiegel11 spiegel24 spiegels23

Spiegels met lijsten

Wanneer je ervoor kiest verschillende soorten spiegels met lijsten te gebruiken, kan het er wat rommelig uitzien omdat de lijsten dan meestal uiteenlopende kleuren hebben of van verschillende materialen zijn gemaakt. Hoe los je dit op? Heel simpel, door de lijsten in dezelfde kleur te schilderen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld krijtverf van Annie Sloan gebruiken, deze verf kan op ieder materiaal worden aangebracht. Handig als je bijvoorbeeld spiegels met houten en ijzeren lijsten gebruikt. Door de lijsten dezelfde kleur te geven creëer je toch een mooi geheel. En door de spiegellijsten wit te maken, ziet je spiegelwand er gelijk zó mooi brocante uit.

spiegel15 spiegels25 spiegels26

Spiegels op dezelfde hoogte hangen

Wanneer je er toch voor kiest om de spiegels allemaal op één hoogte te houden, door ze bijvoorbeeld op een plank neer te zetten of aan een rek te hangen, zorg er dan zeker voor dat je spiegels met verschillende vormen gebruikt zodat het niet een statisch geheel wordt. Als je dit in het oog houdt, kan je prima de spiegels in een rechte lijn naast elkaar hangen of zetten, zonder dat het er saai en eentonig uitziet.

spiegels24 spiegel13 spiegel5

(Beeld: klik op de afbeeldingen voor de bron)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.