Superontbijt: Havermout met bramen & banaan

Havermout met bramen, banaan, kaneel & honing

Mijn ultieme tip voor een snel, makkelijk en oergezond ontbijt is toch wel havermout. Het zit vol met goede vezels, is in 5 minuten gemaakt en geeft bovendien de rest van de ochtend een verzadigd gevoel. En déze variant met bramen en banaan is ook nog eens superlekker! In plaats van gewone melk gebruikte ik amandelmelk omdat deze een bron is van vitaminen en mineralen en zelfs meer calcium bevat. Kortom: dit ontbijtje is echt een goede start van de dag.

Benodigdheden (voor 1 portie):

- 40 gram havermout
- 250 ml amandelmelk
- een handje bramen
- 1 banaan
- 1 theelepel kaneel
- honing

Bereiding:

1. Breng de amandelmelk in een pannetje aan de kook, voeg de havermout toe en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat de havermout nog een minuut zachtjes doorkoken. Als het wat dikker begint te worden, zet je het vuur uit.

2. Giet de havermout in een kom. Was de bramen, snij de banaan in plakjes en strooi deze over de havermout. Voeg dan de kaneel toe, samen met lekker veel honing.

Geloof mij, iedere hap van dit ontbijt is een feestje op zich. Smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>