TuinIdee 2014

Tuinidee 2014

De lente staat alweer bijna voor de deur en dus kunnen we beetje bij beetje beginnen met bedenken wat we voor onze tuin willen dit jaar. Voor degene die geen genoeg kan krijgen van landelijke, natuurlijke tuinen, biedt TuinIdee 2014 uitkomst. Het grootste tuinevent van Nederland heeft dit jaar als thema ‘ Vijftig tinten groen’ en staat volledig in het teken van de groene tuin met bomen, struiken, hagen en bloemen. Door al het groen komt er letterlijk meer leven in de tuin, zoals vogels, vlinders en bijen.

Op het tuinevent kun je aan de hand van mooie voorbeeldtuinen en praktische ideeën inspiratie opdoen voor het inrichten van je tuin. Tevens zijn er leuke activiteiten, zoals demonstraties bloemschikken en persoonlijk tuinadvies. Wanneer je foto’s en afmetingen van je tuin meeneemt, geeft een deskundige ter plekke advies over de inrichting van je tuin.

Op de website van TuinIdee vinden we de visie voor TuinIdee 2014:

Groen is dé trendkleur van het moment. De kleur staat niet alleen voor de wereld van planten en bloemen, maar ook voor onze omgang met die wereld. Deze aspecten willen we samen laten komen in de tuin. Wij helpen u de tuin weer groen te maken. De groene tuin is een levende en milieuvriendelijke tuin. Bomen, bloemen, vlinders en vogels zorgen daarvoor. Een genot om naar te kijken, om in te spelen, te werken en te wandelen. Door de eindeloze variatie aan planten en plantcombinaties en een slimme inrichting past de groene tuin bij iedere levensstijl en behoefte.

Wij laten op een eenvoudige en toegankelijke manier zien hoe u dit in eigen tuin kunt doen. Frisse inspiratie komt voort uit onze eigen Nederlandse landschappen, de Hollandse tuintraditie en ‘Dutch design’.

De voorbeeldtuinen zijn onze troef. Hiervoor zal er een straat worden nagebouwd met grote en kleine tuinen, balkons en veranda’s. De beleving van de tuinen staat voorop, u ervaart de tuin van binnenuit. Voor ieders budget geven we inspirerende voorbeelden.

De bomengalerij laat zien welke bomen geschikt zijn voor de tuin. Bijzondere soorten met fraaie vertakkingen, mooie stammen en weelderige bloei. Geschikt voor elke tuin. Buitenleven. Het leven buiten als onderdeel van natuur en landschap staat centraal. Tuinieren, groenten kweken, houthakken, vuur maken of gewoon lekker in de tuin zitten.

Kom en laat uw zinnen prikkelen voor de komende lente.

Info

Data: 20 t/m 23 februari 2014

Openingstijden:
Donderdag 10.00 – 18.00 uur
Vrijdag 10.00 – 22.00 uur
Zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 10.00 – 18.00 uur

Toegangsprijs: € 15,- p.p.
Kinderen t/m 12 jaar gratis (mits onder begeleiding van een volwassene)

Locatie:
Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch
Diezekade 2
5222 AK ‘s-Hertogenbosch

Contact: Tel. (073) 629 39 39 of info@tuinidee.nl

Website: www.tuinidee.nl

2 Reacties “TuinIdee 2014

  1. Ontwerper

    Wat je plannen voor het nieuwe tuinseizoen ook zijn, TuinIdee is de eerste stap om ze waar te maken. Je vindt er inspiratie en informatie. Alles wat je nodig hebt om je plannen uit te voeren. Je ontdekt er de laatste trends en innovaties, kunt meedoen aan unieke workshops en praten met experts op elk gebied. Alles om jou dichter bij je droom te brengen.

    Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.