Vleugje geel met narcissen

Hoewel de liefde voor kleur in mijn hele interieur is terug te vinden, zijn er kleuren waar ik persoonlijk wat minder mee heb. Zo kwam geel jarenlang mijn huis niet in. Een bos gele tulpen of zonnebloemen? Je kon mij er niet blij mee maken. Liever een roze, wit of blauw boeket. Maar ook mijn smaak verandert en inmiddels kan ik een gele tint hier en daar wel waarderen. Niet dat ik direct een hele muur in die kleur zou schilderen, maar een vleugje mag best. Zo kocht ik al eens een sierkussen met een gele botanische prent en zette ik onlangs mijn prille flirt met geel kracht bij door een stel vrolijk gekleurde narcissen neer te zetten. En ik was positief verrast hoe fris en zonnig dat eigenlijk stond. Om blij van te worden! Zou geel dan toch een blijvertje zijn?

Ik combineerde de narcissen met blauwe accessoires, zodat het geel als contrasterende kleur extra mooi eruit springt. Het maakt het tafereel nog vrolijker en zonniger. Door bruin-en aardetinten toe te voegen blijft het wel een rustig geheel. Leuk toch om zo een beetje met kleuren te spelen? Narcissen bloeien binnenshuis gemiddeld één tot twee weken, maar ik las dat je de uitgebloeide bollen gewoon kan hergebruiken. Zet hiervoor de uitgebloeide plant met blad en al buiten op het terras en knip alleen de oude bloemen eruit. Geef zo nu en dan een beetje water en de narcis zal het volgende jaar weer volop in bloei staan. Nog makkelijker is het om de narcissen direct in de grond te planten, het liefst op een niet al te droge plek in de zon. Zo heb je er verder helemaal geen omkijken naar en zullen ze zich zelfs in de loop der tijd vermeerderen. Ik ging voor de laatste optie en verwelkomde het eerste vleugje geel in onze tuin.

Wat doe jij met uitgebloeide bloembollen? Weggooien of hergebruiken? En zijn er kleuren die jij misschien minder snel in huis zou gebruiken? Ben benieuwd!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.