Vogelkooi decoreren

Vogelkooi decoreren

Vogelkooitjes zijn echt té leuk om niet ergens in huis te hebben staan. En dan heb ik het uiteraard niet over het soort oubollige vogelkooi met een of twee parkieten erin, maar het type schattig sierlijk vogelkooitje zónder gevederde bewoner. Echte oude vogelkooitjes zijn natuurlijk het leukst om je huis mee te decoreren, maar tegenwoordig vind je in veel woonwinkels nieuwe vogelkooitjes met een oude look en die zijn eigenlijk vaak net zo mooi of soms zelfs mooier. Een vogelkooitje kan je ook heel mooi decoreren, waardoor je er een echte eye-catcher van maakt.

De Herfst-look

Ik heb vorig jaar zelf een nieuw vogelkooitje gekocht in een woonwinkel, maar wel eentje helemaal in de brocante stijl: wit, rond en sierlijk. Ik had hem al een tijdje in de hoek staan toen ik in een creatieve bui bedacht dat hij misschien wel nog leuker zou zijn als ik hem zou decoreren. Maar waarmee? Ik had ergens in de kamer toevallig een klein kransje met dennenappeltjes staan en besloot hem eens tegen het kooitje aan te houden. En dat stond leuk! Gewapend met een stuk ijzerdraad heb ik het kransje aan de vogelkooi vastgemaakt en hem er daarna ook niet meer af gehaald. Mijn vogelkooitje was ineens helemaal in herfstsfeer. Superknus! In plaats van een krans met dennenappels kun je natuurlijk ook een rieten krans of een krans met beukennootjes gebruiken. Verder kan je ook de vogelkooi vullen met herfst-spulletjes, zoals kastanjes, mos of dennenappels. Je kan er natuurlijk ook kaarsen in zetten. Zolang het maar gezellig staat.

DSC_1172copy eikeltjes e87c8a5712e537c417800dec5b352157

De Lente-look

Net zoals je je vogelkooitje in herfstachtige sferen kan brengen, kan je er natuurlijk ook een lente-look aan geven. Dat doe je heel simpel door hem te versieren met bloemen. Je kan in of op het kooitje (nep)bloemen leggen of een bloemenslinger er omheen wikkelen. De Xenos verkoopt bijvoorbeeld rozenslingers, die echt ideaal zijn om je vogelkooitje mee te decoreren. Je kan natuurlijk ook net zoals met de herfst-look, een krans aan het vogelkooitje vastmaken, maar dan eentje met bloemetjes erin verwerkt. Laat de lente maar komen!

vogelkooitje2 vogelkooitje vogelkooi4 vogelkooitje3 8 8b7b39f54d58b1202d8e312cc309f693 White metal Birdcage

(Beeld: klik op de afbeeldingen voor de bron)

1 Reactie “Vogelkooi decoreren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *